14 januari 2017
12:00

Hjältevad Mariannelund IS

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - Hjältevad Mariannelund IS

Då var det dags att möta det fysiskt starka Hjältevad/Mariannelund. I bortamötet vann vi med 6-5 efter att ha haft en tremålsledning en bit in i tredje perioden. När det återstår tio minuter så har hemmalaget reducerat två gånger om.

Skulle även denna gång bli en jämn tillställning..

Första perioden skulle bli väldigt krampaktig från vår sida. Bortalaget styr det mesta av spelet därute och helt rättvist så kan de gå till periodpaus med en 2-0 ledning. Hade det inte varit för Oskars storspel i målet så hade siffrorna varit ännu större.

Vi hade mycket att gå igenom i pausvilan. Framför allt så måste vi vara mer delaktiga i spelet, vilja ha boll och jobba ihop som ett lag.

Vi får ett gyllene tillfälle att komma tillbaka i matchen när vi får ett PP redan efter 11 sekunder. Tyvärr får vi ingen utdelning på detta men vi känner att vi får lite momentum av detta. Efter 04:56 så får vi det så viktiga reduceringsmålet när Sjölund bakom mål kan frispela Kevin. Innan perioden är slut så får vi ytterliggare ett PP som även det blir resultatlöst.

Efter en skapligt andraperiod så andas vi optimism inför tredje. Bortalaget har gått på nio utespelare och bör bli märkta av detta.

Publiken hinner knappt sätta sig innan vi blir tilldelade en straff. Kevin får förtroendet och efter att lurat ner Keepern så lägger han upp bollen i taket. Bara 27 sekunder senare så tar vi ledningen genom Klasson som får en gata att gå på och sätter bollen över målvaktens vänstra ben assisterad av Anton. Är betydligt lättare nu att stå i båset. Efter 03:58 så åker Anton på två minuter för felaktigt avstånd. Vi klarar dessa 2 minuter galant. När det återstår 07:09 av perioden så kommer det förlösande 4-2 målet när Eriksson kan snappa upp en målvaktsretur efter ett skott av Linuz. Vi lyckas freda vårt mål resterande del av perioden och ännu en vinst är ett faktum.